Фалшиви новини, фалшива държава

Източник: Ванеса Николова

След като вчера министър-председателят на Република България без никакво право обвини дядото на едно от пребитите момчета зад колоните на Министерски съвет в нощта на 10 юли, че не му е позволил да „ходи да учи в чужбина“, не мислех, че ще ми останат сили за коментар.

Поредният срам, който сме длъжни да търпим от този човек, когото ми е неудобно да нарека „първия човек в държавата“.

Последният уикенд бе достатъчен, за да накара всеки българин да потъне в земята от срам.

Защото от всички „изяви“ на нашия министър-председател в Брюксел би било налудничаво някой да остане с позитивна нагласа.

Господин Борисов, уважавам дори и малкото позитивни неща, които са се случили по време на Вашето управление.

Но Вие отдавна изчерпахте и малкото потенциал, който притежавате. Отивайте си, докато е време. Въпреки че вече отдавна закъсняхте.

Знаем от кого сте се учили. Но 2020 г. не е 1980 г. Нямаме нужда от „човек от народа“ (както често са наричали Тодор Живков, а и Вас между другото).

Ако на някого му харесва министър-председателят да говори като пияница от селския мегдан, то мен ме отвращава. Подобно поведение, подобен изказ и подобна наглост не подхождат на човек, заемащ такава длъжност в държавата.

Господин Борисов, срам ни е от Вас.

Голяма част от нас, младите хора (макар и това наименование да ме дразни). Ние, които сме родени малко или много след 1989 г. Ние, които не сме „марширували под радиоактивен прах от Чернобил“, но пък сме родени под звука от бомбардировките на НАТО в Косово, били сме деца по време на влизането ни в НАТО и ЕС, все още не сме разбирали за какво става въпрос, когато бабите, дядовците и родителите ни са повярвяли на Вас през 2009 г. и са Ви избрали за пръв път да управлявате държавата.

Господин Борисов, не ме изуми толкова Вашата реплика за „дедото комунист“, колкото самият факт, че един министър-председател се превръща в проводник на фалшиви новини.

Вие от къде разбрахте, че „дедото“ на Евгени Марчев е комунист?

Може би от жалките подобия на медии като ПИК, МИК, СИК, Блиц, Млиц, Плиц и прочее, които са най-добри в две неща – лъжа и манипулация.

Жалко за Вас.

До момента дори не намесваме темата за протестите, които през последните дни се провеждат в различни градове в България и в чужбина.

Прочетох и чух толкова обидни коментари, насочени към „младата част от протеста“.

„Безделници“, „тиня на обществото“, „лумпени“, „хора без работа“, „хора без опит“, „хора без трудов стаж“, „вие не знаете какво са комунистите, ГЕРБ от тях ни пазят“ и прочее.

Драги, на 20 години съм и вече имам 2 години и 25 дни трудов стаж, плюс още 2 години (между 16 и 18-годишна възраст), когато работех на граждански договор и съответно трудов стаж все още не се трупаше в трудовата ми книжка.

Една част от детството си прекарах в чужбина. Хареса ми и мога да се върна. Но не искам. Ще ми се да остана в България. Искам тук да градя бъдещето си. Но не и жертвайки свободата, спокойствието и безопасността си.

А ако още веднъж чуя коментар за „комунистите“, ще си върна закуската обратно.

Моля ви, слезте на земята, върнете се в 2020 г. и помислете с това, което имате в главите си. Не ви е само за украса.

Примиряването с „по-малкото зло“ не е решение на проблема.

И престанете да обвързвате енергията на младите хора на площадите с отровни, неотровни, черепи, пчелички и прочее.

Днес има силна гражданска енергия, която предстои да бъде пропиляна. Тези млади хора, някои от които живеят (все още) в България, други, които учат в чужбина, няма да се вдигнат втори път, защото и без това им е омръзнало.

Те просто ще изберат да се изнесат отвъд границите на България, защото друг изход няма.

Защото когато сега те искат да се борят за бъдещето си, „възрастните“ им го забраняват, защото ги е страх да не дойдат комунистите.

Така да бъде.

Стойте си и се страхувайте. От комунистите. Които между другото никога не са спирали да управляват, дори и след 1989 г.

На мен ми писна. И колкото и да ме боли, защото не искам да оставям семейството си тук и да си хвана багажа, не мога да търпя безкрайно. И не, не съм само аз.

Потенциалът на стотици млади хора бива потъпкван ежедневно и това могат да ви го потвърдят не едно или две лица.

Дано успеете да се спасите от комунистите.

Аз ще се постарая да се спася от наглите страхливци, окупирали държавата.

Прости ми, Българийо. Обичам те, но не издържам повече.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: